Welke internetbrowsers zijn er?

Internet. Je kan er tegenwoordig niet meer omheen! 3G internet naar 4G internet, ADSL naar glasvezel. Alles is afhankelijk van internet: Commerciële instellingen kunnen niet zonder en onze sociale samenlevingen stelt zich afhankelijk van deze voorziening. Providers bieden allemaal het snelste internet en het goedkoopste. Maar word er wel daadwerkelijk die snelheden die ze beloven gehaald. Je kunt dit makkelijk testen met een tool die je via internet op kan zoeken. Speedtest is bijvoorbeeld een makkelijke tool om te testen hoe snel je internet is. Vaak is dit afhankelijk van de factoren waar je woont en welke netwerken in en rond je huis lopen. Om goed inzicht te krijgen wat er allemaal mogelijk is qua prijs en snelheid kun je naar internetgoedkoopste

Browsers

Er zijn verschillende soorten browsers waaruit je kan kiezen. Keuze is ook afhankelijk van besturingssysteem. Op Windows werkt bijvoorbeeld niet de browsers: Safari en op een Mac werken ook niet alle browsers. De eerste browsers van vroeger toonde pagina’s nog alleen als tekst. Tegenwoordig zijn het allemaal layout met plaatjes en video’s. Hieronder zal ik de verschillende browsers toelichten met de verschillen daarin.

Chrome

De browser is van door Google zelf ontworpen, deze is razendsnel en bevat geen toeters en bellen daarom ook erg gebruiksvriendelijk. En met de Incognitomodus kun je surfen zonder sporen na te laten op de computer.

Microsoft Edge

Deze browser is de opvolger van Internet Explorer die wij voornamelijk kennen van Windows. Edge is niet een geüpdatet versie van Explorer, maar een geheel nieuwe browser. De voordelen van deze nieuwe versie: zeer snel, de mogelijkheid om notities en leeslijstjes aan te maken, een daarbij heb je een persoonlijke assistent: Cortana, dit is een button waarmee de drukke opmaak van pagina’s wordt verwijderd, zodat je artikelen beter kan lezen.

Mozilla Firefox

Browser die aan veel eisen voldoet: snel, veilig, en met handige extra’s app die je er bij kan downloaden. Er is een wachtwoord manager ingebouwd: je hoeft maar één hoofdwachtwoord te onthouden: Firefox bewaart alle internet wachtwoorden. Voor firefox is veiligheid erg belangrijk en daarom zijn ze hier ook meer in gespecialiseerd. Voor Firefox zijn veel add-ons beschikbaar: kleine programma’s die functies toevoegen. Er zijn bijvoorbeeld add-ons voor het opnemen van video en audio. Ook voor makers van websites zijn er interessante Firefox extensies.

Een groot voordeel van al deze browsers is dat ze gratis zijn te downloaden. Alle updates die erbij horen zijn ook allemaal kosteloos. Mozilla en Windows

5 thoughts on “Welke internetbrowsers zijn er?”

  1. Pingback: Milana Travis
  2. Pingback: Melanie Bowen
  3. Pingback: mortgage broker

Comments are closed.