Sim only met internet bestellen

Een normaal sim only abonnement heeft vaak alleen minuten en smsjes. Dat is tegenwoordig niet meer voldoende. Iedereen wil gebruik maken van internet anders heb je zo weinig aan de telefoon. Wat heb je bijvoorbeeld aan een iPhone als je geen Whatsapp, Facebook en Twitter kunt gebruiken? Wanneer je gebruik maakt van internet op je gsm dan heb je een aantal MB’s nodig. Tegenwoordig zijn er steeds meer sim only abonnementen ontwikkeld waarbij een vastgesteld aantal MB’s zit. Meestal kun je ook een internet belbundel afsluiten bij een bestaand sim only abonnement.

Wat is een sim only abonnement?

Een sim only is een perfecte keuze als je al een gsm hebt die nog goed werkt. Je bent goedkoper uit met een sim only dan met een standaard abonnement. Met een sim only betaal je elke maand een vast tarief. Dit werkt op dezelfde manier als met een standaard abonnement. Het is dan wel zo dat je geen nieuwe gsm geleverd krijgt. Doordat er geen gsm geleverd wordt is het abonnement goedkoper. Bij de aankoop van het abonnement krijg je alleen de simkaart maar dus geen telefoon. Je betaalt extra als je buiten de belbundel belt. De tarieven van buiten de belbundel  bellen zijn duurder dan binnen de belbundel. Het voornaamste voordeel van een sim only is dat het goedkoper is.

Internetgebruik bijhouden

Je kunt een app downloaden op je gsm die het internet gebruik op je mobiele telefoon bijhoudt als je wilt weten hoeveel MB’s je gebruikt hebt. Dit kun je gebruiken als je erachter wilt komen hoeveel MB’s in je sim only abonnement met internet moeten zitten. Je kunt op de telefoon die je nu gebruikt lezen hoeveel het gemiddelde gebruik is. Hiervoor kun je  in het toestel zelf kijken maar dat is niet mogelijk bij elke telefoon. Bij sommige telefoons heb je daarvoor een app nodig die het bijhoudt.